La Universitat de Girona ha concedit el títol de doctor honoris causa al periodista Josep Maria Casasús i Guri en reconeixement la trajectòria de recerca, acadèmica i cultural, a proposta del Departament de Filologia i Comunicació.

La UdG ressalta que Casasús, catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra, és un dels investigadors catalans sobre periodisme i comunicació que ha publicat més llibres i articles sobre aquestes matèries.

De fet, és autor de la primera obra publicada a Catalunya sobre anàlisi estructuralista de mitjans de comunicació, Ideología y análisis de medios de comunicación (1972), llibre de text en universitats d’Espanya i Amèrica Llatina. A més, es destaca que el seu llibre Periodisme català que ha fet història és un referent en els estudis superiors sobre periodística analítica i comparada.

Josep Maria Casasús estat sotsdirector i defensor del lector a La Vanguardia, redactor en cap a Tele/eXpres i Catalunya-Express, i articulista a El Punt Avui, Serra d’Or, Revista de Catalunya, L’Avenç, Via Empresa i Ara.

Josep Maria Casasús va ser degà fundador dels estudis de Periodisme a la Universitat Pompeu Fabra, i va fundar i presidir la Societat Catalana de Comunicació i la Societat Espanyola de Periodística. També ha estat sotsdirector i defensor del lector a La Vanguardia, redactor en cap a Tele/eXpres i Catalunya-Express, i articulista a El Punt Avui, Serra d’Or, Revista de Catalunya, L’Avenç, Via Empresa i Ara.

Al llarg de la seva trajectòria Casasús ha estat guardonat com assagista, articulista, poeta i divulgador cultural. El 2011 va rebre la Creu de Sant Jordi, i dos anys més tard la Distinció Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària.