El Tribunal General de la Unió Europea va confirmar el passat divendres la validesa de l’actual sistema de finançament de RTVE, de 2009, el qual va eliminar la publicitat com a font d’ingressos. D’aquesta manera, el Tribunal desestima els recursos presentats per Telefónica i DTS (Canal+) contra la decisió de la Comissió Europea del juliol de 2013, quan donar per bona la Llei de finançament de la radiotelevisió pública estatal. Les dues empreses poden recórrer davant el Tribunal de Justícia de la UE en el termini de dos mesos.

Telefónica va recórrer la decisió de la CE perquè, al seu parer, aquesta havia autoritzat el sistema de finançament sense haver garantit que no suposés un risc de sobrecompensació. Per la seva part, DTS va al·legar que el sistema no respectava el principi de proporcionalitat i infringia diversos articles de la legislació europea.

El Tribunal Genera de la UE ha rebutjat “tots i cadascun dels motius” al·legats per ambdues empreses i conclou que el finançament de RTVE és compatible amb les normes comunitàries en matèria d’ajudes d’Estat i, per tant, amb el mercat interior.