La Unió de Periodistes Valencians ha lamentat els recents acomiadaments a les redaccions diaris Las Provincias i Información, que afecten a desenes de professionals de València i Alacant.

L’organització considera que “és molt greu la situació que està patint el periodisme valencià, amb una precarització evident de les condicions laborals i una disminució progressiva de les redaccions que encara no s’ha aturat”.

Cal recordar que el 2019 es va acomiadar amb el tancament del Diari La Veu, i a l’estiu ja ho havia fet Levante de Castelló. A més, durant l’any passat es van reduir plantilles a Levante-EMV, Superdeporte i El Mundo.

La UPV alerta sobre “la greu crisi que continua patint el sector, afegint als drames personals el drama social que suposa la pèrdua de qualitat informativa a conseqüència d’aquest nou colp a la professió periodística”.

Per tot plegat, la Unió de Periodistes fa una crida a les empreses periodístiques i els poders públics per tal de “garantir la viabilitat i la fortalesa d’un sector clau per a la democràcia”. En aquesta línia, l’organització recorda que “sense periodisme no hi ha democràcia, però que sense periodistes tampoc hi ha periodisme”.