Gairebé mig any després de ser acomiadat per la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, com a director general de l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), Ignasi Guardans ja té un nou càrrec: director del departament d’Afers Públics i Relacions amb els Membres de la Unió Europea de Radiodifusió (UER).

“És una oportunitat i un moment idoni per a mi. Espero enfortir l’excel·lent historial de la UER a Brussel·les i internacionalment, i garantir que la veu dels operadors públics europeus s’escolta en els debats de política audiovisual”, ha assenyalat l’exeurodiputat de CiU, que assumirà el càrrec a partir del 26 d’abril.

“Estic segura que aportarà una gran ajuda a la UER. La seva vasta experiència en el camp polític i dels negocis, tant a nivell nacional com internacional, servirà als membres” de l’organització, ha manifestat la seva directora general, Ingrid Deltenre.

La UER negocia els drets de difusió de les seves retransmissions i coordina les coproduccions i l’intercanvi de continguts i serveis. L’organisme agrupa 86 membres actius de 56 països europeus, del nord d’Àfrica i Orient Mitjà; i uns altres 45 membres associats d’altres països del món.