La Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC), de la qual és rector emèrit Vicenç Navarro, ha carregat contra l’entrevista “virulenta” realitzada dimecres per Manel Fuentes a El matí de Catalunya Ràdio. L’entitat assenyala en un comunicat que el periodista va tractar Navarro “despectivament, des de la prepotència d’un coneixement que no es demostrava en cap moment i des de l’agressivitat d’un pensament que no ha deixat de fracassar”.

Però per a la UPEC, els polèmics fets de dimecres no van ser un “accident sense més”, sinó “una mostra especialment visible de la deriva que estan prenent, des de fa temps ja, una sèrie de programes en mitjans de comunicació que són públics”.

Manca de pluralitat

Programes que, segons la Universitat Progressista, es constitueixen en “un espai de producció ideològica del mateix pensament neoliberal que, havent fracassat en totes les seves polítiques, se segueix constituint en la principal retòrica per explicar de quina manera hem de sortir de la crisi”.

De fet, per la UPEC la falta de pluralitat en l’explicació de la crisi i de les polítiques a emprendre és demostra “una clara opció que poc, o res, té a veure amb el servei informatiu o democràtic al país”.