Aquest dijous i divendres, el Campus de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) acull la desena edició del Congrés ÑH, el punt de trobada anual del disseny periodístic de la península ibèrica organitzat pel Capítol Espanyol de la Society for News Design (SNDE). Durant els dos dies, dissenyadors i periodistes de mitjans d’arreu del món debatran sobre l’estat actual de la professió i les tendències del futur.

Entre els ponents hi ha Carlos Pérez de Rozas, professor del grau en Periodisme de la UPF; Marc Català, director creatiu de l’agència Mucho; Alain Blaise, director d’art de Libération; Paul Hansen, guanyador del darrer World Press Photo; Andrés Quesada, director creatiu de Gannet Digital; Lotta Ek, directora d’art de Dagens Nyheter; Diego Areso, director d’art de la revista S Moda, d’El País; Jennifer Danniels, infografista de The New York Times, i Óscar Germade, fundador de l’estudi Solo.

A banda de les ponències, la trobada inclou la presentació dels guanyadors i el lliurament dels guardons de la 10a edició dels Premis ÑH (dijous, a les 19 i les 21 h, respectivament) creats per estimular la qualitat del periodisme visual d’Espanya i Portugal. El jurat de la convocatòria, a la qual s’han presentat 2.163 treballs (1.986 en categories de mitjans impresos i 177 de mitjans digitals), ha concedit un total de 169 medalles.