El Grup de Recerca en Comunicació Política, Mitjans i Democràcia de la Universitat Pompeu Fabra organitza aquest dimarts la jornada El procés català a la premsa internacional. La sessió se celebra a l’auditori del Campus de la Comunicació del Poblenou i té per objectiu reflexionar sobre la presència mitjans de comunicació dels països més industrialitzats del món del denominat procés català.

La jornada ha programat dues conferències, La percepció pública del procés català a l’exterior (9.30 h), a càrrec d’Albert Royo, secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, i Catalonia seen from Caledonia: Catalunya a la premsa escocesa (12 h), de Hugh O’Donell, professor de la Glasgow Caledonian University, i expert en l’anàlisi transcultural dels productes de la cultura popular.

Entremig es presenta el projecte CatMón, Catalunya als ulls del món. Anàlisi de la presència i construcció del relat del context sociopolític de Catalunya (2010-2015) a la premsa internacional (10.15 h), a càrrec dels seus coordinadors, Carles Pont, Cristina Perales-García, Marcel Mauri, del Departament de Comunicació de la UPF.

La jornada acabarà amb una taula rodona amb corresponsals estrangers (15.30 h), amb Raphael Minder,del New York Times; Mathieu de Taillac, de Le Figaro i Radio France, i Ute Mueller, del Die Welt, moderats per Mònica Terribas, conductora d’El matí de Catalunya Ràdio.