Aquest dijous, l’auditori del campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra acull la Jornada d’Universitat i Periodisme integrat. La sessió consta de dues taules rodones on es debatrà sobre el model actual i la innovació en periodisme integrat. La jornada és gratuïta i oberta a professionals, acadèmics externs, docents i estudiants de la UPF.

La primera taula rodona, a les 10.30 h, és Simulació professional i vincles entre universitat i empresa. L’experiència ‘Ç’ (Cetrencada), i compta amb la participació dels quatre directors dels mitjans que col·laboren amb la capçalera feta pels estudiants: Xevi Xirgu, d’El Punt Avui; Àngel Casas, de BTV; Vicent Partal, de VilaWeb, i Josep M. Palau, d’UPF.Ràdio.

La segona taula, a les 12.30 h, porta per títol Present i futur de la integració de mitjans, i compta amb la participació de Ramón Salaverria, director de Departament de Projectes Periodístics de la Universitat de Navarra; Toni Piqué, periodista i consultor en comunicació, i Saül Gordillo, cap de continguts digitals d’El Periódico.

“La jornada vol tenir una doble funció: internament, és una manera que els estudiants dels dos cursos que ja han passat per la Redacció Integrada del campus del Poblenou puguin veure com és avaluada l’experiència per part de persones alienes a la pròpia universitat; i externament, és una via per donar a conèixer l’assignatura, els plantejaments docents i el propi espai a gent de fora de la UPF”, explica Salvador Alsius, professor dels Ensenyaments de Periodisme que coordina la jornada juntament amb Marta Narberhaus i Carlos Pérez de Rozas.