La plantilla dels serveis tècnics d’emissions d’IB3 ha aprovat accions contundents per protestar contra l’ERO presentat per la nova empresa adjudicatària, la UTE Bienvenido Gil-Videoreport. En concret, els treballadors realitzaran aturades els propers dilluns 11 i dimarts 12, i una vaga indefinida a partir del dimecres 13. Amb la vaga d’aquest col·lectiu, IB3 quedaria en negre.

Els delegats de personal han mantingut una reunió amb la direcció de l’empresa, que s’ha mantingut en l’acomiadament d’11 dels 39 treballadors. “En vista que l’ERO segueix el seu curs i que IB3 no vol seure a la taula ni prendre cap tipus de responsabilitat, ens veiem obligats a anar a la vaga indefinida fins que es resolgui la nostra situació”, assenyalen.

En vuit anys, quatre subcontractes

Els representants dels treballadors asseguren que “és totalment inviable l’emissió d’IB3 tal com la coneixem amb un terç menys de la plantilla”. Això, segons ells, demostra una “mala gestió” de l’ens i “molt poc coneixement” del sector”.

La plantilla d’emissions d’IB3 porta gairebé vuit anys treballant a la cadena pública però en quatre empreses subcontractades diferents. La darrera, filial del grup Vértice 360º, porta poc més d’un mes encarregant-se’n. L’adjudicació es va realitzar per 2 milions, la meitat de l’anterior contracte amb Telefónica, malgrat IB3 manté el mateix pressupost del 2012.

Aquest és el tercer ERO en poc temps a la cadena pública després dels realitzats a Central Broadcaster Media (adjudicatària dels serveis informatius d’IB3) i a Videoreport (encarregada de l’explotació tècnica d’estudis, del departament de decorats i d’estilisme a IB3 Mallorca, i l’operació tècnica de les delegacions de Menorca i Eivissa).