La tercera onada del 2011 del Baròmetre de la opinió polític, realitzat pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), ha tornat a situar el diari de Godó com el més llegit de tot Catalunya. En concret, La Vanguardia en català és el diari llegit amb més freqüència pel 20,9% dels enquestats, quan en l’anterior onada era del 17,4%. El segueix l’edició castellana amb un 14,5%, gairebé 2 punts menys que els 16,4% obtinguts al juliol.

Després trobem El Periódico en català amb un 14,4% (una dècima menys que en l’anterior onada); l’edició en castellà amb un 10,5% (1,3 punts menys), i El País amb un 8,6% (es manté).

Després destaca l’aparició d’El Punt Avui amb un 6,1%, quan en l’onada del juliol ambdues capçaleres per separat sumaven un 6%. El diari d’Hermes avança l’Ara, que es queda amb un 4%, vuit dècimes menys que en l’anterior onada.

A continuació trobem el gratuït 20 Minutos amb el 3% (nou dècimes més que al juliol), el Diari Segre, amb un 2,4% (guanya quatre dècimes i una posició) i el Diari de Tarragona amb el 2,2% (perd un lloc tot i guanyar dues dècimes).

El treball de camp es va realitzar sobre una mostra de 2.500 persones entre el 29 de setembre i el 13 d’octubre.