El diari del grup Godó va posar en marxa aquest dimecres la seva pròpia editorial de llibres electrònics, Ebooks de Vanguardia, amb la qual pretén ampliar l’oferta de productes informatius que ofereix als seus lectors.

El nou segell comptarà amb llibres electrònics tant gratuïts com de pagament, que estaran disponibles en els formats ePub, PDF i Mobi. Així, les obres poden descarregar-se i llegir-se des d’ordinadors portàtils o de sobretaula, tauletes, e-readers o smartphones.

Els primers llibres disponibles són Viatge al cor de la fam, del corresponsal de La Vanguardia a Sud-àfrica, Xavier Aldekoa, i El naufragio, del també periodista Jaume V. Aroca.

Els propers dies es llançarà el primer llibre electrònic de pagament,¡Adolescente en casa!, a 5,99 euros, que inaugurarà una col·lecció de llibres pràctics ofert per ES (Estilos de vida), el suplement dels dissabtes. Posteriorment, Ebooks de Vanguardia publicarà Las 30 webs más relevantes de 2011, de Juan Manuel García, responsable de la secció de tecnologia de l’edició online del diari.

“Per a un mitjà com La Vanguardia, la publicació de llibres electrònics representa una nova i excel·lent forma d’ampliar la nostra oferta de continguts de qualitat”, assegura el director d’innovació digital del Grupo Godó, Ismael Nafría, impulsor del nou segell electrònic.