La direcció del diari de Godó s’ha proposat que les noves contractacions que faci assumeixin noves taules i condicions laborals. En concret, segons denuncia el comitè d’empresa de La Vanguardia, els auxiliars administratius i els oficials de tercera de preimpressió –les retribucions més baixes– rebrien 14.000 euros bruts anuals (amb 16 pagues, 875 euros bruts al mes), mentre que els redactors de primer any s’endurien 16.000 euros bruts (1.000 mensuals).

“La carrera professional que s’ofereix a aquests redactors és poder arribar en quatre anys a 22.000 euros, i si un dia arriben a subdirectors cobraran 30.000 euros l’any” (1.875 euros bruts mensuals), exclamen des del comitè.

En la proposta de l’empresa, també es planteja l’eliminació del creixement del sou per triennis i quinquennis, consolidant el que ja és d’antiguitat; suprimir les pagues de vinculació; i prescindir d’algunes ajudes socials (escolars, a vídues, per fills disminuïts). A banda, també proposa reduir considerablement l’import de dietes i quilometratge per disminuir la despesa en aquests conceptes.