El diari La Verdad ha tancat l’edició per a la província d’Alacant després de gairebé 54 anys, al·legant motius econòmics. El de dilluns, doncs, va ser el darrer número de la capçalera de Vocento. L’inesperat tancament deixa al carrer els seus treballadors: deu a la seu d’Alacant, dos d’Oriola i un a Elx, a banda d’una quinzena de col·laboradors.

El 2013, La Verdad va executar un ERO que va deixar l’edició d’Alacant amb la meitat de la plantilla i sense delegació a Elx. A més, el diari també va tancar l’edició d’Albacete, de manera que actualment tan sols queda l’edició original, la murciana, fundada el 1903.

L’Associació de la Premsa d’Alacant ha lamentat i repudiat un tancament que considera ha estat fet “amb premeditació i traïdoria” per part de Vocento. “Sense periodistes no hi ha democràcia. Les empreses del gremi, regides per experts professionals de la reducció de costos, semblen haver-ho oblidat i recorren a liquidar edicions de qüestionables beneficis, possiblement per preservar els seus bonus (incentis) més enllà d’apostar pel necessari ofici d’informar”, etziba en un comunicat.

Per la seva part, la Unió de Periodistes Valencians ha lamentat una clausura que ha qualificat de “nou colp a la professió periodística i a la necessària pluralitat informativa”, segons ha expressat en un comunicat. “L’excusa dels mals resultats econòmics de les empreses periodístiques per encobrir una onada d’acomiadaments salvatges, només fa que perjudicar la qualitat de la informació i agreujar la precarització del sector. I més quan al nostre territori les edicions dels diaris nacionals deixen d’informar des d’ací”, denuncia la UPV.