La Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida acull de l’11 al 15 d’abril la 13a edició de la Setmana de la Comunicació, enguany sota el títol Violència i terror en els mèdia. El programa està format per deu ponències, una taula rodona i un seminari sobre videojocs. Com el seu títol deixa entreveure, la Setmana estarà centrada en com es tracta la violència als mitjans de comunicació, tant a nivell periodístic (de dilluns a dimecres) com de ficció (dijous i divendres).

Programa

Dilluns 11: La informació com a espectacle, a càrrec del periodista, escriptor i director de cinema Carles Porta (12 h); La crònica de successos en el periodisme narratiu, amb el periodista i escriptor Carlos Quílez, de Crónica Global (dilluns, 16.15 h), i Misoginia y clasismo en los relatos del caso Enriqueta Martí, ‘la Vampira del Raval’, per la doctora Elsa Plaza (dilluns, 18.30 h).

Dimarts 12: Claves para informar sobre los sucesos para prevenir contra el crimen, a càrrec del periodista i escriptor Francisco Pérez Abellán (16 h), i Violència i periodisme. El món vist per un reporter, amb el periodista Bru Rovira (18 h).

Dimecres 13: T de terrorisme, a càrrec de Nicolás Valle, de l’àrea d’internacional de TV3 (16 h), i Informar sobre la violència masclista, amb la periodista Arantza Díez (18 h).

Dijous 14: Blues y balas, desarrollando un juego que no es para todos los publicos (1), seminari sobre videojocs amb Ramón Nafria (11-13 h); La producció i direcció en el gènere de terror: de ‘El Orfanato’ a ‘Secuestro’, a càrrec de la productora i directora de cinema Mar Targarona (16 h), i La seducció de l’assassí a les sèries de televisió, amb la doctora Raquel Crisóstomo (18 h).

Divendres 15: Blues y balas, desarrollando un juego que no es para todos los publicos (2), seminari de Ramón Nafria (11-13 h); Como petarlo fuertote en Youtube: de internet a la tele, a càrrec del youtuber David Suárez (17 h), i la taula rodona Assassins confessos, amb Sebastià BennasarDavid MarínSílvia Maians i Emili Bayo (19 h).