La novena edició de la Viquimarató de la Llengua Catalana està dedicada a les pel·lícules i les sèries en català. Així doncs, durant una setmana, fins al 25 de novembre, els usuaris ampliaran els continguts a la Viquipèdia d’obres audiovisuals a partir d’una llista que proposa les entrades a revisar. Alhora, també se suggereix la creació d’articles nous i la traducció dels continguts existents a altres llengües.

Simultàniament, durant la Viquillengua també es convoquen activitats presencials per fomentar la participació. Així, les entitats que volen col·laborar-hi poden fer-ho organitzant un viquitaller presencial o coordinant-se per assolir reptes (per exemple, completar una determinada àrea de coneixement).

La Viquillengua d’enguany, per primera vegada, comptarà amb un concurs que premiarà els voluntaris més actius i un sorteig per a tots els participants.

La Viquillengua és una activitat organitzada anualment des de 2013 per Amical Wikimedia i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, a la qual el 2020 es van sumar tots els territoris de parla catalana Aquest esdeveniment compta amb la col·laboració dels set territoris on es parla català: el Govern d’Andorra, la Generalitat Valenciana, el Govern de les Illes Balears, el Govern de l’Aragó, l’Oficina Pública de la Llengua Catalana de la Catalunya del Nord, i la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia.

Durant els dies que dura la Viquimarató, els voluntaris amplien amb referències fiables els articles de la Viquipèdia en català relacionats amb el tema proposat. Alhora, aquest esdeveniment també serveix d’introducció a l’edició de la Viquipèdia a aquells participants que encara no estan avesats al seu funcionament.