Tant el conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), Francesc Pena, com el director de l’Agència Catalana de Notícies, Joan Maria Claveguera, coincideixen en què han de treballar en la mateixa direcció. Segons el primer, aquesta de ser una “direcció unificada” perquè la resta del país “pugui treure profit” de la feina que fan les ràdios i les televisions locals de La Xarxa, cosa que es vehicularia a través de l’ACN.

En declaracions al programa L’Observatori, Pena ha recordat que la nova estructura empresarial creada per la Diputació de Barcelona té com a objectiu “optimitzar” els recursos destinats a als mitjans locals, motiu pel qual aposta de manera ferma pel treball en xarxa. En aquest sentit, s’ha mostrat disposat a “prémer l’accelerador” per aconseguir treballar conjuntament amb l’ACN en aquesta mateixa direcció.

Per la seva part, Claveguera s’ha mostrat d’acord amb l’objectiu del conseller delegat de la XAL: “La situació econòmica del país porta les dues estructures a confluir, ja que, de fet, fan la mateixa tasca”, ha assegurat el director de l’agència de notícies.