COMRàdio, juntament amb les emissores adherides a la seva xarxa, han presentat un manifest on es reivindica el paper de les ràdios locals i dels seus professionals. El document l’ha llegit aquest dilluns l’actriu Àngels Bassas com a cloenda del programa especial emès en directe des del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

“Reivindiquem el paper de la ràdio municipal com un servei públic de qualitat, on la comunicació de proximitat és important i necessària per garantir el dret a la informació, fomentar la participació ciutadana, afavorir la pluralitat democràtica, defensar la llengua i la cultura catalanes i la integració dels nouvinguts”, assenyala el document.

A més, aposta perquè les emissores locals tinguin els professionals “suficients” i estiguin dotades “de recursos econòmics i tècnics necessaris” per desenvolupar la seva tasca “amb la màxima qualitat”.

El manifest, que demana el reconeixement “a la realitat d’un model”, conclou assegurant: “No hi ha futur sense comunicació, i no hi haurà comunicació sense proximitat. Reivindiquem el nostre paper social i exercim el nostre lideratge”.

Abans de llegir el document, l’especial presentat per Jordi Duran, emès de 12 a 13 h a través d’un centenar d’emissores de la xarxa, ha comptat amb una taula rodona sobre la ràdio municipal on han participat Francesc Triola, director general de COMRàdio; Franc Famadas, director de Ràdio Ciutat de Badalona, i Sònia Gasulla, directora de Ràdio Sant Esteve Sesrovires. Durant el debat, Triola ha destacat que les emissores municipals “garanteixen l’accés als mitjans a col·lectius que normalment no troben espai en mitjans d’abast autonòmic o estatal”.

El programa també ha comptat amb la participació de la cap de l’àrea de comunicació del Consorci per la Normalització Lingüística, Mercè Romagosa, qui ha destacat l’important paper de la ràdio local en la normalització lingüística, i ha posat l’exemple d’Onescat, els cursos radiofònics de català per a nouvinguts.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram