Un tribunal de la Xina ha determinat que un article escrit per un algoritme d’intel·ligència artificial ha de tenir la mateixa protecció a nivell de drets d’autor que els textos creats per éssers humans.

La resolució s’ha produït arran d’una denúncia del gegant tecnològic Tencent contra una plataforma d’informació local que havia difós sense permís un article escrit per la seva eina d’intel·ligència artificial Dreamwriter.

L’agost de 2018, el sistema Dreamwriter de Tencent (creat tres anys abans) va redactar una notícia financera basada en els índexs de la borsa de Xangai, així com amb dades de comerç internacional i transaccions econòmiques.

En la sentència, el tribunal de Shenzhen, a la província de Guangdong, conclou que l’estil d’expressió de l’article complia amb els requisits dels textos escrits, analitzava dades econòmiques rellevants, i utilitzava una estructura lògica i un estil original, segons recull l’agència local ECNS.

Així doncs, el tribunal ha condemnat Xangai Yingxun Technology Company, l’empresa que gestiona el web on es va copiar l’article, a pagar 1.500 iuans (uns 196 euros) a Tencent per infringir els drets d’autor i per les pèrdues econòmiques derivades.

 

Font: Portaltic