L’Associació Catalana de Municipis (ACM) aposta pel podcast com a nou format per difondre informacions d’interès per al món municipal i local. Inicialment, constarà d’una prova pilot amb tres capítols que es distribuiran a través de les diverses ràdios locals integrades a la Xarxa Audiovisual Local. A més, es podran escoltar en plataformes especialitzades com Spotify, iVoox i iTunes.

La producció dels episodis pilot la coordinarà La Xarxa i s’elaborarà des de diverses ràdios locals. Amb una periodicitat mensual, cada capítol tindrà una durada aproximada de 20 minuts i s’hi tractaran continguts diversos, tots relacionats amb el municipalisme català, l’actualitat de l’ACM, i donant protagonisme a la feina que realitzen els ens locals.

Concretament, per una banda el podcast oferirà notícies i informacions municipals i locals. I per l’altra, difondrà l’actualitat de l’Associació i donarà conèixer àmbits i serveis específics que té a disposició dels ens locals.

El primer capítol ja està disponible i aborda el Congrés Internacional de la Mobilitat i la nova Fundació Municipalista d’Impuls Territorial.

L’ACM entén que el podcast “cada cop està prenent més protagonisme en el món digital i cada vegada atrau més oients”. Per aquest motiu, l’ha escollit com a nou format per “potenciar el territori” i “complementar” els canals de difusió dels serveis que ofereix als ens locals.