L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal ha decidit allargar el període de presentació de projectes per participar en la desena edició del del Premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal. El nou termini finalitza el 30 d’abril enlloc del 29 de març inicial.

El motiu del canvi és que l’endarreriment de la 12a Convenció de la Premsa Comarcal i Local, durant la qual es dona a conèixer el projecte guanyador, que al final se celebrarà el 8 de juny a La Jonquera i no el 27 d’abril.

El premi es dirigeix a estudiants de doctorat, docents i investigadors de les facultats de comunicació de la Xarxa Vives d’Universitats, i la dotació és de 5.000 euros.

Les propostes de recerca han de ser originals i sobre algun tema relacionat amb l’edició de premsa comarcal i local en paper i de pagament, o mitjans digitals de proximitat, amb l’ús d’internet com a prioritat temàtica, en l’àmbit dels Països Catalans o en algun dels seus territoris. El treball ha de servir per reflexionar sobre la realitat del periodisme de proximitat, assenyalen les bases. El treball enllestit s’haurà de presentar en la Convenció de 2020.