L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal ha editat el llibre que commemora el seu 40è aniversari. Premsa comarcal: la memòria de la vida quotidiana de Catalunya és obra de l’historiador Lluís Costa, professor titular de la Universitat de Girona en els graus de Publicitat i Relacions Públiques i Comunicació Cultural.

El llibre repassa els 40 anys de l’ACPC i els emmarca en la història del país en el mateix període de temps. Així doncs, el volum radiografia temes com la normalització de la llengua catalana, la precarietat econòmica de la premsa comarcal en els seus inicis, la “llarga nit del franquisme”, o la més recent i dificultosa adaptació als nous formats. A més, desenvolupa la gestió i la defensa del patrimoni periodístic català que es fa des de l’entitat.

Del llibre ja se n’han fet algunes presentacions durant les jornades itinerants que l’ACPC realitza arreu de Catalunya en el marc de la celebració del 40è aniversari, però se n’ha programat una d’exclusiva el 21 de gener a la Llibreria 22 de Girona.