Aquesta temporada, el programa L’altra ràdio de Ràdio 4 que dirigeix i presenta Cinto Niqui compleix 40 anys en antena. Es tracta del magazín radiofònic en llengua catalana amb més temporades ininterrompudes d’emissió, amb més de 2.300 programes.

Per celebrar el 40è aniversari, aquest dimecres, a les 21.05 h, L’altra ràdio emet un especial enregistrat amb públic a TVE, amb la participació de Tinet Rubira, director general de Gestmusic; Albert Lesán, del programa El rondo de TVE i Fòrmula Lesán de Ràdio Estel; Juan José Boté, professor de la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals  de la Universitat de Barcelona, i el grup musical Alma de Boquerón.

Amb motiu dels 40 anys de L’altra ràdio, al novembre Cinto Niqui va rebre el Premi Nacional de Comunicació en la categoria radiofònica. El veredicte destacava que el programa “continua apostant per la divulgació de les noves tecnologies audiovisuals, la reflexió sobre el seu impacte a la societat i el coneixement de la història de les comunicacions”, segons el jurat. “Cinto Niqui, amb un to divulgatiu i un llenguatge radiofònic senzill, reflexiona setmanalment sobre l’ús i l’impacte en la societat de les TIC”, afegia.