L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació ha expressat la “preocupació” i el “malestar” del sector per l’increment “desorbitat” dels preus de les matèries primeres, i especialment el del paper, que en un any ha patit una crescuda que supera el 70%. Davant d’aquesta situació, l’AMIC fa una crida a la indústria paperera perquè “moderi aquests augments difícils d’assumir” pels mitjans impresos.

“Aquest increment arriba després de gairebé dos anys de greu crisi sanitària, social i econòmica en què les empreses periodístiques, sobretot de proximitat, han hagut de treballar en condicions difícils, doblant els esforços per fer arribar informació constant a la ciutadania. I, per altra banda, han vist disminuir els seus ingressos publicitaris pel fet que els seus anunciants naturals; comerç, restauració i empreses de serveis, també pateixen una situació econòmica molt difícil”, recorda l’AMIC en un manifest.

L’entitat assenyala que la pujada del paper afegida a la resta de costos, com els de l’energia, “perjudica greument el sector de periòdics, la majoria de distribució gratuïta”, ja que són uns increments “impossibles d’aplicar” als anunciants.

Així doncs, a banda de reclamar una moderació en el preu del paper, demana a la ciutadania i els anunciants que “es valori un producte que des de les diverses empreses editorials, distribuïm com a element de servei informatiu, de cohesió i d’arrelament ciutadà”.