L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació ha arribat a un acord de col·laboració amb l’Euroregió Pirineus Mediterrània en matèria de comunicació, que inclou la creació de continguts i la difusió d’informació relacionada amb la institució. La col·laboració es va iniciar amb la publicació de la notícia Els joves de Catalunya, Balears i la regió Occitània, protagonistes de l’activitat d’enguany de l’Euroregió en diferents mitjans.

Un dels objectius és incrementar la presència mediàtica de les activitats i accions de l’Euroregió als mitjans d’arreu del seu àmbit territorial transfronterer. D’aquesta manera, es vol contribuir a normalitzar en els mitjans aquest tipus de notícies. Des de l’AMIC es posarà a disposició d’aquest projecte comunicatiu una xarxa de capçaleres que treballaran i difondran continguts d’aquestes temàtiques.

L’AMIC, formada per més de 470 mitjans, compta amb presència d’associats als tres territoris de l’Euroregió. Això, subratlla, la fa “coneixedora” de la seva realitat i reuneix les “condicions òptimes” per canalitzar la informació.

Com a exemple, l’entitat cita la cobertura de l’acció Let’s Clean Up Europe que es va celebrar el 18 de setembre a la Reserva Natural de s’Albufereta a Pollença (Illes Balears), la Badia dels Alfacs al Delta de l’Ebre (Catalunya) i el Parc Natural Regional de la Narbonnaise (Occitània). El projeccte va comptar amb la obertura de l’AMIC a través dels seus mitjans territorials, i després es va elaborar un relat conjunt que va ser publicat als mitjans del territori euroregional.