Oriol Duran lliura el premi a Ramon Grau i Josep Ritort (foto: ERC).

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació va rebre divendres el Premi Nacional Lluís Companys, atorgat per ERC Sants-Montjuïc, amb motiu del 25è aniversari de l’entitat.

El president de l’AMIC, Ramon Grau, i el secretari de l’entitat, Josep Ritort, van recollir el guardó de mans del secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió, Oriol Durant, qui va destacar com l’AMIC ha passat de ser una entitat voluntariosa a una entitat amb 515 capçaleres, un milió i mig d’exemplars de difusió, quatre milions de lectors i més de 13 milions i mig d’usuaris únics als mitjans digitals.

En el seu discurs, Grau va destacar l’audiència, però sobretot, la gran capil·laritat de la seva premsa: “Som molts mitjans d’àmbit local, però també nacional i temàtic. Mitjans compromesos que des de sempre hem contribuït a la normalització del país en tots els aspectes sense oblidar l’essència del periodisme”, va apuntar el president de l’entitat, informa Línia Sants.

En una nit on la reivindicació de la llengua catalana va estar molt present, Ramon Grau va recordar que els mitjans de l’AMIC sempre han estat al costat de la llengua del país i de la gent: “En un moment en què l’ús social del català està minvant, la nostra aposta ha estat i és inequívoca. Un exemple: l’àrea metropolitana de Barcelona, on hi ha un gran nombre de capçaleres de proximitat i més del 90% són escrites en català”, va remarcar.

El Premi Nacional Lluís Companys s’atorga a persones, associacions i institucions que s’hagin destacat en la defensa de la nació catalana. En la seva 28a edició també han estat distingits la lingüista Carme Junyent i Figueras, l’escriptor Oriol Vergés i Mundó, i mossèn Enric Subirà i Blasi.

L’acte de lliurament va tenir lloc a l’Escola Jacint Verdaguer del Poble-sec, i va comptar amb l’assistència de personalitats de la política i la cultura com la consellera Natàlia Garriga, Raül Romeva, Elisenda Alamany o la cineasta Isona Passola.