L’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya ha distingit Anna Bosch, periodista de TVE especialitzada en informació internacional, amb la 15a edició del Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista.

El jurat ha valorat especialment el seu treball com a corresponsal de la cadena (Moscou, 1998-2000; Washington, 2004-2009; i Londres, 2009-2012), i també com a enviada especial en diversos conflictes i com reportera en diferents programes informatius. A més, ha destacat “el seu estil innovador i pròxim, que aconsegueix fer entenedores a l’audiència les complexes relacions internacionals”.

El veredicte també ressalta l’activitat de Bosch a les xarxes socials, “on ofereix les claus per interpretar l’actualitat internacional lluny dels grans titulars i sempre amb una mirada especial sobre la realitat europea”.

Finalment, el jurat reconeix “l’aportació proeuropea” que la periodista fa al llibre Europa soy yo (2019, Revista 5W), amb reflexions “fruit d’una visió compromesa amb Europa i els seus valors, i la solidaritat i l’entesa que haurien d’inspirar la construcció europea”.

Tradicionalment, l’anunci del Premi Ernest Udina es fa coincidir amb el Dia d’Europa (el 9 de maig) i l’entrega té lloc abans de l’estiu, però aquest any, a causa del confinament pel coronavirus, s’ha convingut endarrerir tot el procés i celebrar l’acte a la tardor.

Des de fa un parell d’anys, Anna Bosch forma part de l’equip del programa En Portada de TVE, dedicat a reportatges d’actualitat internacional. La periodista va iniciar la seva carrera a la ràdio, primer a Cadena 13 (1983-1986) i després a Cadena SER (1986-1988). De 1992 a 1994 va formar part de l’equip que va posar en marxa Euronews, abans d’incorporar-se a TVE.