L’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya ha distingit el periodista Jean Quatremer, que cobreix l’actualitat europea del diari Libération, amb la 14a edició del Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista.

El jurat ha valorat “la independència professional, l’esperit didàctic i l’adaptació constant” de Quatremer, i en destaca les seves investigacions periodístiques “de gran rellevància i forta transcendència a les institucions europees”. A més, ressalta la seva figura de “periodista de referència” en temes europeus.

L’acte de lliurament del 14è Premi Ernest Udina serà el 7 de juny a la seu de les Institucions Europees a Barcelona.

Jean Quatremer es va incorporar a Libération el 1984, on va començar a informar sobre l’actualitat europea el 1990, i com a corresponsal des de Brussel·les dos anys més tard.

El periodista és autor del reconegut bloc sobre temes europeus Les coulisses de Bruxelles, que actualitza constantment des de finals de 2006, i ha publicat set llibres sobre aquest àmbit.

Col·laborador habitual en mitjans impresos i audiovisuals, Quatremer també ha realitzat i/o escrit documentals televisius per a Arte, France 2 i France 5.