L’Associació de Periodistes de les Illes Balears ha posat en marxa un concurs de redacció escolar amb el qual pretén donar a conèixer la importància del periodisme en l’àmbit educatiu i fomentar un consum crític de notícies. L’entitat considera important que infants i joves sàpiguen discernir entre les informacions avalades pels mitjans de comunicació i les que poden procedir de fonts no fiables.

En concurs es dirigeix a alumnes dels tres darrers cursos d’educació primària i de tots els de secundària. En cada convocatòria es fixarà una temàtica relacionada amb el periodisme o aspectes vinculats amb els mitjans.

En aquesta primera edició es busca donar resposta a la pregunta “Què és ser un bon periodista?”. El termini per presentar treballs al primer Concurs Escolar de Redacció sobre Periodisme APIB finalitza el 30 d’abril.

S’atorgarà un primer premi a la millor redacció i un accèssit per cada curs. També s’estableix un reconeixement per als docents dels alumnes guanyadors. El jurat valorarà les obres presentades per la qualitat de la redacció (estil, llenguatge, sintaxi), la qualitat del contingut, l’originalitat, i l’aportació.