El Departament de Cultura ha creat l’aplicació Vibra, una agenda cultural per a telèfons mòbils que reuneix informació de tot el territori i ofereix diferents possibilitats de personalitzar els continguts.

Així doncs, Vibra recull activitats com ara exposicions, visites comentades als monuments, cicles de conferències, concerts, obres de teatre i tota mena d’espectacles; explica en què consisteix l’esdeveniment, i informa sobre l’hora i el lloc.

L’aplicació està disponible en sistemes iOS i Android, ofereix diàriament una mitjana de 1.000 experiències culturals de diferents disciplines, i recull les propostes de gairebé 4.500 equipaments que programen activitats. A més, l’agenda es va actualitzant al mòbil segons la geolocalització de l’aparell.

L’aplicació ofereix l’accés a propostes segons les preferències de l’usuari, que pot confeccionar el seu propi perfil personalitzat, desar les seves activitats preferides i ordenar-les per proximitat o data. L’aplicació disposa també de la funcionalitat Inspira’t, que proposa experiències noves per ampliar els gustos culturals de l’usuari.

Plataforma oberta

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha explicat que Vibra “permet poder veure la gran riquesa cultural que tenim perquè abasta tota l’oferta amplíssima que produïm”. En la presentació de l’aplicació, també ha destacat que aquesta és “una plataforma oberta i flexible”. “Volem liderar-la des del Departament de Cultura, però també volem sumar-hi totes les administracions”, ha afirmat Vilallonga.

Per la seva part, el secretari general de Cultura, Francesc Vilaró, ha ressaltat que Vibra vol “oferir un producte global”, i que l’objectiu de la iniciativa és “donar visibilitat a la cultura de base, del territori, amb un tractament més igualitari per mostrar la gran oferta cultural del país”.

L’aplicació ha estat cofinançada al 50% amb un Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) concedit al Departament de Cultura, i neix amb la intenció d’afavorir el treball en xarxa i les possibilitats de la nova economia col·laborativa. El producte ha estat elaborat de manera participativa perquè els equipaments, els promotors i les institucions d’arreu del país proveeixin bona part dels continguts.

En la posada en funcionament de Vibra han participat el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat; la Direcció General d’Atenció Ciutadana; el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya i el Servei Meteorològic de Catalunya.