La junta de l’APPEC Editors de Revistes i Digitals ha decidit guardonar Televisió de Catalunya amb el Premi Comunicació per l’aposta del concurs musical Eufòria. D’aquesta manera, vol reconèixer que el programa televisiu en format transmèdia “ha tingut la capacitat d’atraure públic jove a l’entreteniment en català, en un moment en què les alternatives a la televisió convencional i en altres llengües han passat a ser majoritàries”.

L’APPEC valora que Eufòria “contribueix a promoure la llengua catalana entre els adolescents en un context d’extrema dificultat” en què l’ús social del català està sota mínims. En aquest sentit, recorda que, per exemple, l’ús del català entre els joves de Barcelona no passa del 25% a la meitat dels districtes, segons la recent Enquesta a la Joventut de Barcelona realitzada per l’Ajuntament.

L’entitat també destaca l’èxit d’Eufòria, que ha batut rècords d’audiència i ha esdevingut un fenomen intergeneracional i familiar: “Es va convertir en una cita ineludible dels divendres a moltes cases, on tota la família veia un mateix programa de televisió”, assenyala l’APPEC, tot recordant que el concert amb els participants de la primera edició del concurs va omplir el Palau Sant Jordi en dues ocasions.

El lliurament del guardó tindrà lloc el 29 de novembre, en el marc de la 22a edició de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que tindrà lloc a l’Espai Endesa de Barcelona. Els pròxims dies, l’APPEC donarà a conèixer la resta de premiats d’enguany.