El diari Ara ha posat en marxa un premi de còmic en català per a obres curtes inèdites de no-ficció. El primer premi està dotat amb 10.000 euros, i hi haurà dos finalistes cadascun de 750 euros.

Les obres han de ser originals, estar retolades en llengua catalana, tenir entre 8 i 14 pàgines, i de no-ficció (que inclou el gènere periodístic, l’assagístic, el biogràfic i l’històric). El termini per presentar candidatures finalitza el 31 d’agost.

Norma Editorial publicarà un volum que recollirà l’obra guanyadora, les finalistes i una selecció de fins a 15 obres presentades al premi, que rebran 100 euros cadascuna.

La vocació del premi és contribuir a la normalització del català en l’àmbit del còmic adult i la novel·la gràfica, on la llengua catalana té encara una presència minoritària, tot i que el 90% dels còmics que es venen a l’Estat s’editen a Catalunya.

El mitjà també pretén que el concurs serveixi d’impuls per als nous gèneres de no-ficció que estan sorgint durant els últims anys en el còmic, pels quals l’Ara ja ha apostat en seccions de còmic periodístic com Vinyetari o en els reportatges dibuixats publicats als diaris especials il·lustrats.