El president del grup Planeta, José Manuel Lara, ha donat per finalitzat l’intent de fusió entre Antena 3 i La Sexta i ha apostat per una estratègia de creixement en solitari pel futur immediat de la televisió del seu grup mediàtic.

Segons va explicar en unes jornades a IESE divendres passat, les converses amb La Sexta estan “tancades de fa mesos”. Amb tot, Lara  reconeix que la fusió era una opció bona per totes dues cadenes, però assegura que la seva companyia no la necessita per portar a terme el seu pla estratègic, que passa pel creixement orgànic del grup.

Antena 3 i La Sexta van començar a negociar la seva fusió al mateix temps que Telecinco iniciava les seves converses amb Prisa per comprar Cuatro, però les converses entre Mediapro i Planeta no han arribat a bon port.

“Era bo per a tots, potser millor per a ells que per a nosaltres, però finalment no serà possible. Si es pogués plantejar de nou ho tornaríem a estudiar, però hem de portar a terme el nostre pla estratègic sense fusió sense cap problema”, va sentenciar el president del grup editorial.

Segons Lara, no hi ha cap alternativa a La Sexta per estudiar una possible fusió, ja que altres operadors com Veo7, d’Unedisa, o Net TV, de Vocento, “ja tenen alguns canals llogats i és difícil tenir converses amb ells”.