Les desavinences entre els accionistes de La Sexta han estat la causa de què la fusió amb Antena 3 no hagi arribat a bon port. Així ho ha assegurat aquest dimarts José Manuel Lara Bosch durant una conferència en el Foro de la Nueva Comunicación. Amb tot, diu que el seu grup està disposat a seguir parlant, tot i que abans els socis de La Sexta haurien de salvar les seves diferències: “Jo no puc posar d’acord els accionistes de l’altra part”, ha sentenciat.

El president d’Antena 3 ha assegurat que en les converses amb La Sexta s’han trobat “amb músiques i passes canviades” segons els interlocutors i el moment, “et diuen coses diferents”. A més, Lara Bosch ha explicat que en la primera ronda de negociacions van aconseguir tancar els canvis entre ambdós grups: “I ja semblava que estava tot, però a partir d’aquí s’ha acabat discutint de temes molt menors, que tinc la sensació de què els han introduït sectors que no estan amb ganes de l’acord”.

Després de l’absorció de Cuatro per part de Telecinco, Lara assegura que el projecte d’Antena 3 podria viure perfectament en solitari, tot i que reconeix seria millor comptar amb aliances per tenir un major espectre amb el qual competir.

“Estem, i ells ho saben, oberts a parlar i negociar, però no ho farem sense sentit”. Segons ha dit, la seva idea és que al final quedi una sola empresa amb una gestió empresarial i un pla estratègic clar, “sense parcel·les i regnes de taifes que després compliquen la gestió”.

Discrepàncies amb la UTECA

El també president de Planeta ha manifestat la seva discrepància amb la posició de la UTECA, que va anunciar que denunciaria TVE i la FORTA per “sobrelicitar” els drets televisius de la Champions. Tot i que creu que les cadenes públiques no han de participar en aquest tipus de concursos perquè “encareixen” els preus, va trobar exagerat el comunicat de la patronal de les privades: “Aquestes coses no s’han de fer amb cops de peu a la porta”, ha assegurat. Segons Lara, la UTECA creu que es va comptar amb l’opinió d’Antena 3, i ell opina que no es van entendre, “ja que no hauríem actuat així”, ha assegurat.

Pel que fa a les televisions autonòmiques, el president d’Antena 3 ha dit que “no són viables”, i que l’únic sentit de la seva existència és que emetin en comunitats amb llengua pròpia. Tot i així, creu que la televisió estatal podria desenvolupar-hi un paper amb les desconnexions que permeten els múltiplex de TDT.

Possible fusió d’Onda Cero

José Manuel Lara Bosch també ha parlat de fusions al mitjà radiofònic, i no ha descartat que Onda Cero arribi a acords, ja que en aquest sector “la integració d’emissors és molt important. En aquest sentit ha assegurat que “tant els amics de la Cope com els de Punto Radio saben que estem disposats a parlar-ne quan vulguin”. Amb tot, ha assenyalat que aquest és un terreny “més complicat”, en referència a la vinculació d’aquestes emissores amb altres grups mediàtics.