El Conselh Generau d’Aran i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals signaran el proper dilluns un acord de col·laboració per “reforçar i impulsar” la presència aranesa en les diferents programacions.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat en el ple del Parlament que l’acord preveu incrementar la presència de la Val d’Aran en programes d’entreteniment i divulgatius del prime time de TV3, i potenciar les rondes informatives en aranès del 3/24.

A més, també es vol promoure el doblatge de programació infantil en aranès i crear espais específics en aquesta llengua als webs dels mitjans públics catalans, entre d’altres.

Aquestes actuacions per reforçar la presència de l’aranès als mitjans de la CCMA són el resultat del treball de la comissió mixta en què participen la Corporació i el Conselh Generau d’Aran.

Meritxell Budó ho ha explicat en resposta a una interpel·lació de la diputada Anna Geli, de Junts per Catalunya. La representant aranesa ha dit que la promoció de tots aquests continguts són “fonamentals” en el procés de “normalització” de la llengua. En aquest sentit, ha fet referència a unes dades estadístiques sobre l’ús de l’aranès que apunten a la seva possible desaparició en el període de 20 anys. “La nostra generació podria ser l’última que utilitza l’aranès”, ha advertit.