L’estudi postelectoral del Centre d’Investigacions Sociològiques indica que el 20% dels enquestats prefereix laSexta per seguir la informació política i electoral, mentre que el 19,2% es decanta per La 1.

D’aquesta manera, la cadena d’Atresmedia es consolida per davant de la primera de TVE, que es va veure superada per primer cop en el CIS fet públic el passat abril (el postelectoral dels anteriors comicis generals), aleshores amb un 21,1% per a laSexta i un 18,9% per a La 1.

En l’estudi de principis de 2012, quan Mariano Rajoy va assolir la presidència, La 1 era la preferida per seguir la informació política i electoral per a un 39,4% dels enquestats (el doble que ara), mentre que laSexta només era cinquena amb un 3,1% de suport, per darrere d’Antena 3 (18,4%), Telecinco (11,9%) i TV3 (un 6%, malgrat ser una enquesta estatal).

En el nou CIS fet públic aquesta setmana, per darrere de laSexta i La 1 es troben Antena 3, triada pel 17,9% dels enquestats; Telecinco, pel 15%; TV3, amb el 6%; Cuatro, el 5,7%; 13tv, amb un 2,2%, i Canal Sur, amb un 2,1%.

El sorpasso en les preferències televisives que han mostrat els dos darrers estudis del CIS ja s’havia produït amb anterioritat en les audiències dels especials electorals, on laSexta fa temps s’ha posicionat com la cadena líder per davant de TVE.