Jordi Évole torna al prime time de laSexta amb un nou producte després de deixar Salvados. Diumenge a la nit s’estrena Lo de Évole, produït en col·laboració amb Producciones del Barrio, la productora del periodista.

El nou programa es presenta com un format d’autor que en cada temporada abordarà diferents històries personals que comparteixen un fil comú i amb transfons social, guarnit amb el característic segell com a entrevistador de Jordi Évole.

La primera temporada consta de deu capítols que mostraran històries relacionades amb la presó, amb el testimoni tant de persones conegudes com anònimes. Entre els primers hi ha el president d’Esquerra, Oriol Junqueras; l’expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, o l’exconseller de la Presidència de la Comunitat de Madrid, Francisco Granados.

Involució per filmar en presons

En el primer programa de la temporada, Lo de Évole també planteja una reflexió sobre la transparència. Per fer-ho es proposa trobar el periodista Jesús Quintero, que els anys 90 va aconseguir entrar als centres penitenciaris per entrevistar desenes de reclusos per al programa Cuerda de presos, d’Antena 3.

Així doncs, Jordi Évole parlarà amb presos que van aparèixer en el programa, redactors de l’equip de Quintero i l’exministre d’Interior i Justícia, Juan Alberto Belloch, que en el seu moment va autoritzar l’accés de les càmeres a les presons. Amb tots ells reflexiona sobre la “involució” de les darreres dècades, arran de les “grans dificultats” que ha tingut Lo de Évole per aconseguir els permisos per enregistrar entrevistes als centres penitenciaris.