Els informatius de laSexta han estrenat un nou plató amb nova estètica dotat i nou mitjans tècnics per tal de proporcionar als espectadors una “narrativa àgil i ràpida que privilegiï l’audiovisual a l’hora d’informar”, assenyala la cadena.

Dissenyat amb caràcter multifuncional, l’espai incorpora pantalles verticals (en la línia dels dispositius mòbils) que s’alternen amb altres d’horitzontals. La voluntat és jugar amb els angles i les perspectives a través de cinc pantalles que sumen 23 metres de llargada.

Una altra novetat és la incorporació del video mapping, que reforçarà el grafisme de les notícies i s’unirà a la utilització d’altres tècniques, com la realitat augmentada.

El nou plató també compta amb la seva pròpia estructura,ja que cadascun dels espais que l’integren determinarà la manera d’explicar les notícies. A més, el set aposta per la mobilitat, inclosa la de les presentadores.

“El disseny del set provoca de forma intencionada una altra forma de posada en escena, cada cop més lligada al món digital”, assenyala el responsable del nou disseny, Juan Ramón Martín, director d’imatge i creativitat d’Atresmedia. “No hi ha cap cadira, la presentadora estarà dempeus per poder desplaçar-se per les pantalles de diferents formats, apaïsades o verticals, igual que el format dels nostres mòbils. Com a contrapartida a tot això, tan tecnològic, li posem un alt percentatge de posada en escena, més teatral i humana, donant protagonisme a qui ho explica”, afegeix.

Per a Gustavo Vázquez, sotsdirector de laSexta noticias, aquesta renovació del plató suposa “l’adaptació a una nova manera d’explicar l’actualitat a través d’una posada en escena i una realització innovadora, diferent, atrevida i impactant”. Segons ell, els espectadors apreciaran que “laSexta noticias és més laSexta que mai, amb el compromís d’aquesta cadena d’anar un pas per davant”. “Aquest plató fa ús de tots els recursos audiovisuals per entendre millor les notícies i compta amb una línia gràfica que enriqueix les possibilitats d’‘imprimir’ a la pantalla informació per remarcar i complementar l’actualitat”, apunta.