El Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional ha arxivat el procediment obert al novembre contra els digitals El Confidencial i Moncloa.com per continuar publicant informacions sobre el presumpte espionatge de l’excomissari de la Policia José Manuel Villarejo a ACS per encàrrec d’Iberdrola, malgrat haver rebut un requeriment judicial que els ho prohibia.

“No ha de sorprendre que un mitjà de comunicació decideixi publicar un enregistrament presumptament realitzat per Villarejo, ja que pot justificar la decisió de publicar la notícia d’acord amb un criteri estrictament periodístic. Però és que a més aquesta acció quedaria emparada pel dret fonamental de la Constitució, en la mesura en què es tracti d’un fet veraç i amb rellevància pública”, assenyala en la interlocutòria el jutge Manuel García Castellón.

“L’interès del mitjà per comunicar un fet noticiable i el desig de l’opinió pública per conèixer una informació veraç s’anteposen a l’aparent voluntat de Villarejo per usar el mitjà de comunicació al seu capritx”, afegeix.

El magistrat també ha arxivat la investigació que mantenia contra el digital Moncloa.com, al qual la Fiscalia Anticorrupció acusava d’usar els àudios de Villarejo per extorsionar el president d’ACS, Florentino Pérez.