La Sala Social de l’Audiència Nacional ha desestimat la demanda presentada per la Unió de Periodistes Valencians i l’Associació de la Premsa d’Alacant contra el barem de mèrits utilitzat per la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació en les borses de treball per a la contractació laboral temporal per a la posada en marxa d’À Punt Mèdia.

El barem per a les diferents borses de treball puntuava l’experiència laboral a RTVV (en el mateix lloc de treball al qual s’optava o en un altre) i la superació d’un procés selectiu en l’antiga radiotelevisió pública. La sentència considera no vulnerava el “principi d’igualtat”, tal com havien denunciat les organitzacions professionals.

L’Audiència reconeix que “hi ha diferències que poden semblar desproporcionades entre els extreballadors i els no extreballadors de l’antiga RTVV” en benefici dels primers. Amb tot, dictamina que el barem emprat no és un obstacle perquè les persones que no havien prestat els seus serveis a RTVV accedeixin a les borses de treball d’À Punt.

A més, la Sala Social de l’AN nega que els requisits tinguessin un caràcter discriminatori i conclou que no es pot considerar que els barems violin cap dret fonamental.