El magistrat de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha requerit documentació a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, les productores Mediapro i Triacom Audiovisual, el Departament de la Presidència de la Generalitat, un despatx d’advocats i assessoria fiscal, i l’Agència Tributària en relació a l’anomenat ‘cas 3%’ pel suposat desviament de fons públics a Convergència Democràtica de Catalunya. Mossos i Guàrdia Civil han acudit aquests dies a les dependències per entregar el requeriment judicial, però no per escorcollar els edificis, segons han confirmat diverses fonts a l’ACN.

Pedraz investiga el possible finançament irregular de l’extinta CDC suposadament a través de la productora Triacom. A més, el Jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida investiga diversos casos de suposada facturació falsa al voltant de la mateixa productora. Al febrer de 2020, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra ja van escorcollar la seu de Triacom, dirigida per l’exgerent de TV3 Oriol Carbó, investigat per l’Audiència Nacional en el cas de el 3% per suposadament haver pagat 750.000 euros per a actes electorals de CDC amb càrrec a programes de la cadena.

La investigació se centra sobre alts càrrecs públics i funcionaris de diverses administracions catalanes que, segons el jutge, haurien posat en marxa una estructura en connivència amb empresaris i càrrecs polítics per finançar il·legalment el partit amb donacions a les fundacions CatDem i Fòrum Barcelona, vinculades a CDC. Aquests pagaments es produïen o bé a canvi de l’adjudicació d’obres públiques o per mantenir una bona relació amb el partit amb l’expectativa de rebre futures adjudicacions.