El Grup Lavinia ha creat Vidneo, un projecte empresarial centrat en la tecnologia audiovisual i digital avançada que integra tant el broadcast com el digital. La seva oferta inclou des de la captació fins a la distribució, passant pel tractament i la gestió.

Lavinia destaca que la creació de Vidneo és un “salt” en la seva evolució com a grup integral de comunicació. La seva prioritat, diu, és posar la tecnologia al servei de la comunicació i “en cap cas” a l’inrevés.

Vidneo desenvolupa propostes híbrides i digitals d’enginyeria, des de la conceptualització i la consultoria fins a la implantació. Les seves solucions es concreten en oferir les últimes innovacions en transport i distribució a tota mena de pantalles, desenvolupament de decorats virtuals, postproducció d’última generació, directes, realització remota, unitats mòbils, master control room, continuïtat, alhora que es posa el focus a les noves possibilitats de les plataformes digitals, les aplicacions, els assistents virtuals i el 5G.

Entre les seves prioritats hi ha desenvolupar projectes relacionats amb nous actors tecnològics com els assistents virtuals, la intel·ligència artificial, les diferents fórmules d’immersivitat com la realitat virtual, la realitat augmentada, l’holografia o el mapping, els sistemes de transmissió en cloud i per IP , els formats de directe i les plataformes de vídeo en línia.

“Per a nosaltres la tecnologia també pot ser creativa. És una manera d’interpretar el món actual i, per tant, volem reforçar aquest àmbit perquè porti el segell de la innovació i el talent d’un equip humà que té per lema fer fàcil el complex. Necessitem avançar-nos perquè els nostres clients arribin a temps”, assenyala Xavier de Pol, director general de l’àrea de serveis audiovisuals i tecnologia de Lavinia.

Jordi Castells, director de Vidneo, afirma que l’empresa “neix amb la vocació de comprendre i anticipar-se a la transformació audiovisual, on parlar de digital és ja no dir res perquè tot és digital, però on la següent gran revolució és la veu, com a nou sistema operatiu”. Segons ell, aquest és “un pas important cap a entorns cada vegada més immersius i transmèdia”.