El Tribunal Suprem ha condemnat Le Monde a pagar 15.000 euros al FC Barcelona per vulneració del dret a l’honor i falta de veracitat. El desembre del 2006, el diari francès va vincular el club amb el doctor Eufemiano Fuentes, relacionat amb l’Operació Puerto de dopatge esportiu. El Barça va demandar Le Monde i un Jutjat de Primera Instància li va donar la raó, fixant una indemnització de 300.000 euros i la publicació de la sentència al web i a l’edició impresa.

El rotatiu va recórrer davant l’Audiència de Barcelona, que va rebaixar la indemnització a 15.000 euros. A més, va considerar que el club havia pogut negar la informació i el dany no era tan gran, motiu pel qual la sentència no fa falta publicar-la al diari francès, sinó a dos de catalans (un esportiu i un altre generalista) de difusió a l’Estat.

Tot i que per a Le Monde prevalia el dret a la informació per sobre del dret a l’honor, el Tribunal Suprem ara ha confirmat la sentència de l’Audiència, estimant que la informació publicada no era veraç i s’utilitzaven dades inconsistents i no contrastades.