Aquest dijous ha nascut On Economia, el diari digital econòmic del Grup Les Notícies de Catalunya, editora d’ElNacional.cat. Amb edicions en català i castellà, un dels objectius del nou mitjà és “explicar l’economia espanyola amb mirada i veus catalanes”, assenyala el seu director, Serafí del Arco. “Aquesta mirada moltes vegades diferent és el principal actiu i atractiu del projecte”, agrega l’editor, José Antich.

Així doncs, el nou digital neix amb una plantilla d’onze periodistes, sis a la seu central de Barcelona i cinc a Madrid. “Volem cobrir tots dos mercats, perquè l’un i l’altre van lligats, i el que passa a les empreses catalanes interessa a Espanya i el que ocorre a Espanya repercuteix a Catalunya”, apunta Antich.

On Economia es presenta com “un projecte professional capaç de combinar la informació i l’opinió rigoroses des d’una doble mirada: la de l’economia catalana i el seu ampli i productiu teixit empresarial, i la de l’economia espanyola des de Catalunya”, diu el seu editor.

“Una de les nostres grans aspiracions és fer un diari que parli de tot el que afecta l’economia i que resulti interessant per a les persones que habitualment no s’aturen en les informacions de caràcter econòmic”, afirma Del Arco. “On Economia pretén facilitar l’accés i la comprensió de la informació econòmica a tota la societat”, insisteix.

La nova capçalera és “un projecte independent d’ElNacional.cat, amb el qual comparteix matriu”, puntualitza Serafí del Arco.