Protesta de la plantilla davant la seu de Barcelona, el 5 de febrer.

La plantilla i la direcció de PlayGround han acordat un expedient de regulació d’ocupació que implicarà 60 acomiadaments, 56 a Barcelona i 4 a Madrid (de 130 i 14 treballadors, respectivament). Inicialment, l’empresa havia proposat 77 sortides, una mica més del 50% del total.

La indemnització de les persones afectades serà de 25 dies per any treballat més una bonificació de 150 euros a partir dels dos anys d’antiguitat. D’entrada, la direcció es remetia al mínim legal de 20 dies per any, mentre que el comitè en reclamava 30. A més, la indemnització tindrà en compte l’antiguitat real dels contractes firmats després d’una relació mercantil.

Malgrat l’acord assolit, la sensació de la plantilla és de “decepció i tristesa”, explica el comitè de treballadors en un comunicat. “Es podria dir que s’ha acceptat un acord poc generós per esgotament i per por a què accions com una vaga indefinida –que s’havia previst començar divendres i que ja ha estat desconvocada– poguessin posar en perill més companys”, afegeix al respecte.

Gestió “qüestionable”

La direcció de PlayGround va anunciar l’ERO després de les festes de Nadal com a mesura per garantir la seva viabilitat, a causa de la forta davallada d’ingressos patida el 2018.

“Paguem una gestió tan qüestionable com aliena a les nostres decisions o interessos. Tant de bo fos tan simple donar la culpa a l’algoritme”, afirma la plantilla en referència a la davallada del trànsit al web, en gran part provocada pel canvi d’algoritme introduït per Facebook l’any passat.

En un manifest, els treballadors assenyalen que l’acord els deixa un “sabor amarg”, critiquen la direcció, i expliciten que no s’han sentit “respectats” durant la negociació.