La Unió de Periodistes Valencians i l’Associació de la Premsa d’Alacant han mostrat la seva “disconformitat” amb el procés que està portant el consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació per a la reobertura de la radiotelevisió pública. En concret, ambdues organitzacions denuncien la seva “exclusió” en el procés, ja que ” no s’està tenint en compte la seua opinió”, a diferència del que va ocórrer amb l’elaboració de la Llei servei públic de radiodifusió i televisió d’àmbit autonòmic de la Generalitat.

Tot i reconèixer la “legitimitat” dels sindicats per negociar qüestions com la plantilla del nou ens o els barems per a l’accés a les borses de treball provisionals, la UPV i l’APA haurien volgut ser escoltades “com a representants majoritaris dels professionals del periodisme valencià”. A més, també lamenten que no se les hagi convidat a participar en la comissió encarregada de redactar el llibre d’estil de la CVMC.

A banda, ambdues entitats critiquen la “falta de transparència” amb la qual s’està desenvolupant el procés de reobertura. “La documentació que aprova el consell rector no és pública i la seua activitat es coneix parcialment via nota de premsa o filtracions periodístiques”, denuncien en un comunicat conjunt.

Amb tot, la Unió de Periodistes Valencians i l’Associació de la Premsa d’Alacant ofereixen de nou la seva disposició a dialogar amb el consell rector “totes les qüestions d’interès de la reobertura del nou ens que afecten directament els periodistes, sobretot les relacionades amb les futures contractacions per a garantir la igualtat d’oportunitats”.

Ambdues entitats consideren que el nou model públic de televisió i ràdio en valencià “ha de construir-se sobre bases sòlides, la qual cosa implica escoltar i donar veu a tots els professionals que han de participar-hi”.