La Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya ha demanat la “cancel·lació immediata” del programa satíric Bricoheroes que s’emet al canal de YouTube de TV3 pels comentaris en un episodi en què es feia referència al col·lectiu “de forma despectiva”.

La FAGiC considera que en el capítol publicat el 6 de febrer “se’ns menysprea” dues vegades. Una és quan, al referir-se a una atracció de fira, en Peyu diu que “allò no ho havia fet Déu, sinó que ho havia fet un gitano”. I l’altra quan Jair Domínguez assenyala que “si us diuen que us heu aprimat en un camp de concentració, no és un piropo”.

La reclamació de la FAGiC es produeix després que, el 27 de gener, es reunís amb el director de TV3, Vicent Sanchis, per mostrar el seu “desacord i profund malestar” pels comentaris del capítol del 2 de gener. Segons la Federació, les paraules dites en aquella reunió “se les ha emportat el vent”.

Així doncs, la FAGiC demana explicacions i disculpes públiques tant a la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, com a Vicent Sanchis.