El Servei de Biblioteques de la Generalitat ha posat en marxa el club de lectura virtual Lectors en sèrie, que fins al maig de 2017 tractarà deu influents sèries de televisió. “Busquem treure-li el suc a les ficcions que han marcat una generació i, de passada, intercanviar recomanacions sobre altres sèries imprescindibles relacionades”, afirma el coordinador del club, Àlex Gutiérrez, cap de la secció Mèdia del diari Ara.

Les deu sèries, són: Twin Peaks (juny-juliol), Doctor en Alaska (setembre), West Wing (octubre), The Sopranos (novembre), The Wire (desembre), MadMen (gener), Breaking Bad (febrer), Seinfeld (març), Sexo en Nueva York (abril) i The Office (maig).

“En aquest club de lectura repassem deu de les ficcions televisives que han ajudat a fer que la petita pantalla ja no sigui la germana pobra del cinema. I tracem un mapa cultural a partir d’aquests deu títols: des de quines altres sèries han inspirat fins a quins llibres i pel·lícules serveixen per entendre-les millor”, explica Gutiérrez.