Com ja va passar el dia abans al Congrés, el ple del Senat no ha aconseguit escollir els quatre membres del consell d’administració de RTVE que li pertoquen, ja que cap de les candidatures ha obtingut el suport de dos terços de la cambra requerit.

La llista presentada pel PP ha obtingut 142 vots favorables, mentre que la de PSOE, Podem i PNB s’ha quedat amb 85, en ambdós casos per sota dels 178 necessaris. A més, hi ha hagut 19 vots en blanc i tres nuls de la resta de partits, excepte de Ciutadans, que de nou no ha participat en la votació.

Dijous es produirà una segona volta on n’hi haurà prou amb una majoria absoluta (134 suports), sempre que les candidatures hagin estat proposades per almenys la meitat dels grups parlamentaris. Actualment cap de les dues llistes compleix aquestes condicions.

El PP proposa les candidatures de Jenaro Castro, actual director d’Informe semanal; Carmen Sastre, directora de continguts informatius de TVE, i José Manuel Peñalosa, exconseller a RTVE. Carmen Martín, expresidenta de la radiotelevisió de Castella-la Manxa, ha quedat descartada al no comparèixer al Senat.

Les candidatures presentades per PSOE, Podem i PNB són Fernando López Agudín, membre del consell editorial d’El Mundo; Juan Tortosa, cofundador de Canal Sur; Isabel Cerrada, actual directora de relacions laborals a RTVE, i Josep-Lluís Micó, catedràtic a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram