El Sindicat de Periodistes de Catalunya organitza dilluns 28 la taula de debat Les periodistes esportives tenim molt a dir, amb la voluntat de compartir experiències i plantejar estratègies per acabar amb el sexisme envers les dones que es dediquen al periodisme esportiu. L’activitat tindrà lloc a la Casa de la Premsa de Barcelona, a les 19 h.

El debat comptarà amb la participació de Marta Ramón, periodista esportiva a RAC1; Maria Tikas, del diari Sport; Gemma Herrero, col·laboradora de Catalunya Ràdio i RAC1, i Santi Ovalle, de la Cadena SER.

La taula rodona culminarà el Fòrum de Periodistes Esportives impulsat pel Sindicat amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones. El projecte busca donar suport a les reivindicacions de les periodistes esportives i contribuir a millorar les seves circumstàncies laborals i professionals.

Amb aquesta iniciativa, l’SPC vol fer visible la situació d’unes professionals que “han de desenvolupar la seva feina en un entorn, el de l’esport, molt masculinitzat, en el qual sovint no se les pren seriosament pel fet de ser dones”. L’organització denuncia que es tracta d’un àmbit on “les actituds masclistes són molt habituals, i arriben fins i tot a desembocar en atacs personals i insults contra les periodistes, darrerament sota l’anonimat de les xarxes socials”.

Per a la campanya, el Sindicat ha comptat amb la participació de cinc periodistes esportives –Danae Boronat, Gemma Herrero, Laia Bonals, Maria Tikas i Anaïs Martí– que a través de càpsules audiovisuals (disponibles al canal de YouTube de l’SPC) expliquen les dificultats per exercir la professió per ser dones i també proposen com actuar per acabar amb les discriminacions.