Els estudiants del Màster en Periodisme especialitzat en política internacional de la Fundació Institut d’Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra (IDEC-UPF), realitzaran pràctiques a les delegacions que l’ACN té a Brussel·les, Londres, París, Berlín i Nova York. Així ho estableix l’acord signat aquest dimecres per la directora gerent de l’IDEC-UPF, Carme Martinell, i el director de l’agència de notícies, Saül Gordillo.

Durant la signatura, Salvador Alsius, director del màster, va explicar que s’ha intentat buscar un “sistema diferent de pràctiques”, perquè es tractava d’un programa innovador, motiu pel qual a qui primer se li va proposar va ser a l’ACN. Per a Carme Martinell, l’acord amb l’agència és “molt valuós”, tant per als participants com per a les institucions.

La col·laboració amb l’IDEC-UPF permet posar les delegacions i l’experiència de l’ACN a l’estranger al servei de la universitat. Segons Saül Gordillo, aquesta és “una manera interessant de reforçar-nos mútuament i va en la línia de l’agència de treballar molt però mesurant els recursos, amb austeritat”.

Aquest acord respon a l’objectiu d’internacionalització de l’ACN que va començar amb l’obertura de la secció de Món, i que a finals del 2010 va completar amb la posada en marxa del portal de notícies en anglès, la Catalan News Agency.